E achter B

 ‘s Morgens beginnen, ‘s middags geslaagd!

Bij De Rijbewijscoach is het nu ook mogelijk je aanhanger rijbewijs te halen! Het rijbewijs E achter B.

 

Onze coach Wouter Meijer zal je in 1 dag klaar stomen voor het examen E achter B. Je begint ‘s morgens op tijd met de lessen. Je leert: hoe je de aanhangwagen veilig koppelt aan het voertuig, deelnemen aan het verkeer met de lange combinatie, bijzondere verrichtingen zoals het achteruit rijden van een bocht. Tussen de middag lunch je samen met je coach om daarna de laatste puntjes op de i te zetten voor je examen. ‘s middags zal je examen doen in Winschoten of Groningen. In overleg is het ook mogelijk om losse lessen te nemen in plaats van een ééndagscursus.

Wanneer heb je nou een rijbewijs E achter B nodig?

Wil je een aanhangwagen trekken die maximal 750kg mag hebben (gewicht aanhangwagen en maximaal beladen tot 750kg), dn mag je met een B rijbewijs hiermee rijden. Is de aanhanger meer dan 750kg, dan mag je ook met deze aanhangwagen gewoon rijden, mits de toegestane maximummassa van de auto en aanhanger samen niet meer bedraagt
dan 3.500kg. En tevens de auto het gewicht van de aanhanger mag trekken. Dit is te vinden op het kentekenbewijs van de auto.

Kom je hierboven dan heb je je rijbewijs E nodig. 

Wil jij je E achter B halen voor je paard in de trailer? Of heb je het rijbewijs nodig 

voor je werk? Meld je dan aan bij De Rijbewijscoach! of bekijk hier de tarieven